• WEST
  • WEST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Καταγγελία της Αριστερής Κίνησης

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

arkin Η κατάσταση στον πεζόδρομο Μεγάλου Αλεξάνδρου, από Επικούρου ως Δημοσθένους (Μπουρνάζι), έχει γίνει ανυπόφορη για τους κατοίκους. Η κινητή μπάρα που υπήρχε από την μεριά της Επικούρου ώστε να επιτρέπεται η είσοδος αυτοκινήτων μόνο για τους κατοίκους και για την τροφοδοσία των τριών εστιατορίων έχει σπάσει από «αγνώστους» εδώ και πολύ καιρό και οι αρμόδιοι του δήμου αρνούνται επίμονα να την αντικαταστήσουν.

Το ιδιωτικό κολυμβητήριο που στεγάζεται στο κομμάτι αυτό του δρόμου και που διαθέτει πάρκινγκ στην αυλή ΑΡΝΕΙΤΑΙ να χρησιμοποιεί τις ΔΥΟ φαρδύτατες και επαρκέστατες εισόδους οχημάτων που διαθέτει το συγκεκριμένο κτίριο προς την οδό Σπετσών και αναγκάζει τους θαμώνες του να μπαινοβγαίνουν από τον πεζόδρομο, με αποτέλεσμα να υπάρχει διαρκής διέλευση αυτοκινήτων που καταργεί κάθε έννοια πεζοδρόμου.

Οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής και της αστυνομίας ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ. Οι μεν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής (συνεργάτες του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Λύκου) ισχυρίζονται πως «για όλα φταίει η αστυνομία», η δε αστυνομία ισχυρίζεται πως «για όλα φταίει ο δήμος». Δηλαδή για άλλη μια φορά έχουμε το σύνηθες, οι κάτοικοι να γίνονται μπαλάκι μεταξύ δήμου και αστυνομίας, χωρίς να βρίσκουν άκρη για το τελείως αυτονόητο : Να εφαρμόζεται η ισχύουσα από παλιά ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία δικαίωμα εισόδου αυτοκινήτων στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου έχουν μόνο τα ΙΧ των κατοίκων, τα οχήματα τροφοδοσίας των εστιατορίων και φυσικά τα οχήματα ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστική κλπ), και που ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ο δήμος είχε τοποθετήσει την κινητή μπάρα.

Μάλιστα πολλές μέρες η κατάσταση είναι τόσο ασφυκτική με δεκάδες σταθμευμένα ΙΧ άσχετων με τον δρόμο, που ακριβώς αυτή η πρόσβαση οχημάτων ανάγκης, ασθενοφόρων ή πυροσβεστικής, είναι αδύνατη.

Επιπρόσθετα είναι αδύνατη ακόμα και η είσοδος – έξοδος ΠΕΖΩΝ από εισόδους πολυκατοικιών καθώς σταθμευμένα αυτοκίνητα τις φράζουν, και προκαλούν ζημιές ακόμα και σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, δημιουργώντας εύλογους κινδύνους που (αν ό μη γένοιτω) προκύψουν δεν θα μπορεί να προσεγγίσει η ούτε πυροσβεστική.

Άρα εκτός από την συνήθη αδιαφορία για τους κατοίκους που εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα, την οποία έχουμε ξαναδεί σε πολλές περιοχές (π.χ. Αιμ. Βεάκη), οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής και της αστυνομίας είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για τους ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΖΩΗΣ που δημιουργεί η κατάσταση την οποία όχι μόνο ανέχονται αλλά σκόπιμα διατηρούν.

Επειδή σε άλλα θέματα που «βολεύουν» υμέτερους έχει αποδειχτεί πως η συνεργασία δημοτική αρχής και αστυνομίας είναι ΑΡΙΣΤΗ και ΘΕΡΜΟΤΑΤΗ, καλούμε άμεσα την δημοτική αρχή Περιστερίου να αφήσει τις ψευτοδικαιολογίες και την αποποίηση ευθυνών.

-Να ξανατοποθετηθεί η κινητή μπάρα στην από Επικούρου- είσοδο του πεζόδρομου με το ίδιο καθεστώς που προβλέπει η ακόμα ισχύουσα παλιά ρύθμιση.

-Να χρησιμοποιεί μόνο τις από Σπετσών εισόδους του κτιρίου το ιδιωτικό κολυμβητήριο για την είσοδο και έξοδο αυτοκινήτων των θαμώνων του.

(Αριστερή Κίνηση Περιστερίου - 28/3/2018)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • GAVRAS
  • PATRIARXIS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ