• WEST
  • KARAKWSTA

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σε νέα εποχή αντιρρυπαντικής πρωτοπορίας μπαίνει η πόλη μας, με την αγορά ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ σύμφωνα με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα που υλοποιεί η Διοίκηση. Αποκτήθηκαν 50 νέα ηλεκτροκίνητα και μηχανοκίνητα οχήματα και προβλέπονται άλλα 85 στην επόμενη τριετία.

 

Επιβεβαιώνοντας τη σημασία που δίνει η Δημοτική Αρχή στην προστασία του περιβάλλοντος, και αυτό σε συνάρτηση με την συνετή οικονομική της πολιτική που της επιτρέπει άλματα προόδου, ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης την 26.11.2018, τη νέα εποχή αντιρρυπαντικής πρωτοπορίας που μπαίνει η πόλη, με την εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης των δημοτικών οχημάτων.

Στην ομιλία του ο κ. Παχατουρίδης είπε μεταξύ άλλων, ότι: «Αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται το τρίτο στάδιο της ανανέωσης του στόλου του Δήμου μας με την προμήθεια 50 περίπου ηλεκτροκίνητων οχημάτων, γεγονός που την κατατάσσει σε έναν από τους πιο σύγχρονους -αν όχι τον καλύτερο- δήμους με μηχανοκίνητο αντιρρυπαντικό εξοπλισμό στην Ελλάδα.

Όλες οι επιλογές έγιναν με προοπτική την κατά το δυνατόν καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών, τη μέγιστη ασφάλεια και άνεση των εργαζομένων και των επιβατών, καθώς και τη μείωση της περιβαλλοντικής απεικόνισης.

Και τούτο όχι μόνο γιατί ο Δήμος Περιστερίου είναι πρωτοπόρος και ανοίγει δρόμους, αλλά γιατί το περιβάλλον έχει μεγίστη σημασία για εμάς.

Έτσι στα πλαίσια της συνεχούς ανανέωσης του στόλου από οχήματα πρώτης γραμμής τεχνολογίας, επιλέγουμε τις καλύτερες δυνατές και πρωτοπόρες λύσεις, που σύμφωνα με την υπάρχουσα εφαρμοσμένη τεχνολογία, έχει γίνει πράξη σε αρκετές προηγμένες πόλεις της Ευρώπης.

Στην 3ετία 2016 – 2018 πήραμε 50 οχήματα και στην επόμενη 3ετία 2019 – 2021 θα προμηθευτούμε άλλα 85.

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Συγκεκριμένα παραλάβαμε τα πιο κάτω ηλεκτροκίνητα οχήματα:

Τρία οχήματα Peugeot για μεταφορά προσωπικού κ.λπ. με κινητήρα ισχύος 67 ΗΡ, μέγιστη ταχύτητα 110 χιλιομ. την ώρα, αυτονομία 170 χιλιόμετρα και φόρτιση με ταχυφορτιστή 30’ λεπτά.

Τρία οχήματα Peugeot τύπου VAN για τις ανάγκες των συνεργείων κ.λπ. με κινητήρα 67 ΗΡ, μέγιστη ταχύτητα 110 χιλιομ. την ώρα, αυτονομία 170 χιλιόμετρα και φόρτιση με ταχυφορτιστή 30’ λεπτά.

Τρία οχήματα Goupil G4 ανατρεπόμενα ημιφορτηγά για συλλογή υπολειμμάτων πράσινου σε σημεία χαμηλής όχλησης, όπως Άλσος, πεζόδρομο, Χωράφα κ.λπ., με ταχύτητα 50 χιλιόμ. την ώρα, αυτονομία 90 χιλιόμετρα και ωφέλιμο φορτίο 712 κιλά. Και

Τρία δίκυκλα Daϊtona για μετακίνηση υπαλλήλων προς επίδοση εγγράφων κ.λπ., με αυτονομία 50 χιλιόμ., ταχύτητα 50 χιλιόμετρα και ιπποδύναμη 2,6 ίππων.

Προχωρήσαμε σ’ αυτή την προμήθεια γιατί πιστεύουμε, ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι αυτό που θα κατακτήσει το μέλλον.

Επίσης προμηθευτήκαμε δύο νέα υπερσύγχρονα οχήματα για την κάλυψη της Δημοτικής Συγκοινωνίας ISUZU 63 θέσεων (25 καθήμενοι, 36 όρθιοι, 1 αμαξίδιο) Και ένα πούλμαν SCANIA 410 ΗΡ 53 θέσεων για τις ανάγκες του Δήμου (ΚΕ.ΦΙ. κ.λπ.).

Όλα τα οχήματα είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας EURO 6.

Όλες οι αγορές έχουν γίνει εντελώς μετρητοίς, χωρίς να επιβαρύνουμε τα επόμενα οικονομικά έτη με δάνεια ή χρονομισθώσεις. Αγοράζουμε σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό ή οικόπεδα αυξάνοντας την περιουσία του Δήμου μας, σε μια εποχή που άλλοι δήμοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τους υπαλλήλους τους και τρίτους.

Οι επιλογές είναι στοχευμένες και προσεχτικές γιατί η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι ραγδαία και εμείς την παρακολουθούμε και ενημερωνόμαστε συνεχώς».

Ευχαρίστησε τους αντ/ρχους κ.κ. Μ. Τσιώτα Μάρκου και Α. Σταυρούλια για την αξιέπαινη προσπάθεια που έκαναν και κάνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑΘΜΩΝ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ

Η αντ/ρχος κα Μαίρη Τσιώτα Μάρκου είπε, ότι: «Πρώτη προτεραιότητα του Δημάρχου από όταν αναλάβαμε ήταν η καθαριότητα της πόλης. Και βέβαια καθαριότητα δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν υπάρχει σύγχρονος εξοπλισμός και ένα καλά εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό. Εμείς από το 2003 εξασφαλίσαμε και τα δυο και έχουμε τον πλέον σύγχρονο στόλο σύμφωνα με την εξέλιξη της τεχνολογίας

Για τη δημοτική συγκοινωνία είχαμε ξεκινήσει μια συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κεντρικής Μακεδονίας, γιατί η ηλεκτροκίνητη δημοτική συγκοινωνία όταν χρησιμοποιηθεί σωστά έχει πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα για μια μεγάλη πόλη σαν την δική μας.

Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην ηλεκτροκίνηση που είναι φθηνότερη και περιβαλλοντική. Θα εγκαταστήσουμε σε διάφορα σημεία της πόλης σταθμούς φόρτισης των μπαταριών, τους οποίους θα χρησιμοποιούν δωρεάν και οι δημότες μας. Δίνουμε έτσι κίνητρα ευαισθητοποιώντας και τους δημότες μας ώστε η ηλεκτροκίνηση να εφαρμοσθεί και από αυτούς».

ΣΥΛΛΟΓΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Η κα Τσιώτα σημείωσε ακόμη κάτι πολύ σημαντικό, ότι:

-Με τη χρήση της ηλεκτροκίνησης η έκλυση μονοξειδίου του αζώτου και του άνθρακα είναι μηδαμινή και με το κόστος κίνησης απειροελάχιστο. και,

-Το ρεύμα φόρτισης των μπαταριών των δημοτικών αυτοκινήτων, αλλά και των ιδιωτικών αυτοκινήτων δεν θα αγοράζεται από τη ΔΕΗ, αλλά θα συλλέγεται με φωτοβολταϊκά συστήματα που προβλέπεται να αποκτηθούν από το Δήμο και έχουν ενταχθεί στο Τεχνικό πρόγραμμα που ψηφίστηκε πρόσφατα από το δημοτικό συμβούλιο.

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Ο αντ/ρχος κ. Αλέξης Σταυρούλιας είπε, ότι: «Χάρη στη χρηστή διαχείριση της Διοίκησης του Δήμου έχει επιτευχθεί οικονομική ευρωστία και εκθαμβωτικοί δείκτες. Έτσι εκτός από την ηλεκτροκίνηση των οχημάτων έχουν σημειωθεί και άλλες επιτυχίες σε στόχους, όπως είναι η εξαγορά μεγάλων ακινήτων, γεωεναλλάκτες κ.λπ.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι έλεγχοι που μας έγιναν είχαν σαν αποτέλεσμα να εισπράξουμε συγχαρητήρια για την υποδειγματική διαχείριση των οικονομικών του Δήμου. Αυτό κάνει και το δημότη να αισθάνεται όμορφα και δικαιωμένος, όταν νιώθει ότι στο Δήμο μας όλα πάνε καλά».

Επίσης ο εκπρόσωπος της εταιρείας Scania – Isuzu, κ. Χρήστος Πλακάκης είπε ότι ο Δήμος Περιστερίου επενδύει στην ποιότητα και τα οχήματα που αγόρασε είναι τα καλύτερα στον κόσμο από πλευράς τεχνολογίας και ενισχυμένης αντοχής, ειδικευμένα στην βαριά χρήση.

ΤΑ ΝΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Συνοπτικά, όπως ανακοινώθηκε, στην 3ετία 2016 – 2018 ο Δήμος έχει αποκτήσει 8 απορριμματοφόρα, 2 οχήματα μεταφοράς, 3 μηχανοκίνητα σάρωθρα, 1 JCB, 1 καλαθοφόρο, ένα φορτηγό 15 τόνων με αρπάγη, 4 ανατρεπόμενα ημιφορτηγά, 4 ημιφορτηγά pick up, 1 9θέσιο VAN, 3 ΙΧ επιβατικά, 1 4Χ4 πυροσβεστικό- εκχιονιστικό, 6 ηλεκτροκίνητα ΙΧ (3 επιβατικά & 3 VAN), 3 ηλεκτροκίνητα ημιφορτηγά, 6 μηχανάκια (3 ηλεκτροκίνητα & 3 μηχανοκίνητα), 1 πούλμαν και 1 λεωφορείο δημοτικής συγκοινωνίας.

Δ.Λ. – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • MOURIES
  • DADES
  • GAVRAS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ